YANGıN ÇıKış KAPıSı SEçENEKLER

Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Blog Article

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu yazımızda;

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine iye bapların farklı fiyatları mümkün. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapkaloriın bedelı, 60 dakika yangına dayanım süresine iye bir kapının hediyeından henüz yüksektir.

Elektrikli kilitler, yalıtım kesintisinden sonrasında bile bapyı kapalı tutan bir mekanizmaya karşı arıza korumalıdır. Elektrikli kilitler, kilitleme durumları için idealdir. Kapıları dışarıdan kilitleyen elektrikli kapı kilitleri, kilitleme sırasında haricen gelenlerin odaya girmesini engeller.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlayan yangınlarda insanların hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan baplardır. Tabiatıyla kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra emniyetli geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, lüzumlu standartlara iyi olarak yapım edilmiş olduğu mevsim uzun süre iş verebilmektedir. Pekâlâ falmlarının metodik bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Bir diğer şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması başta edinmek üzere kullanım amacına ve kullanan eş skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir yapıda olan bu alfabelar kazalı durumların hat göstericisidir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine ket olan yangın kapısı ivedi mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere eksiksiz cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar davranışlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride mahsur kalabilir.

Yangın merdiveni kapılarında çkırmızıışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, boşluk ve menteşeler yoklama edilmelidir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları ahenkli olarak gestaltlmalıdır. Kapının fondöten çallıkışmasını sağlamak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, içinde mevcut insanlarla müşterek ömre bedel eşyaları mukayyet olmak hesabına…

Report this page